Waarom 50kstudieschuld?

Rode auto op de weg

50kstudieschuld heb ik opgericht om mezelf te motiveren. Als iedereen meekijkt ga ik mijn aflossingen natuurlijk niet skippen! Daarnaast hoop ik je op een leuke en realistische manier mee te nemen in mijn aflosverhaal. Hierover lees je alles op dit blog. Ook op Instagram ben ik actief! Lees je mee?

Start en GO!

Ik sta aan het begin van mijn verhaal en ik kan niet wachten om te zien waar ik over een jaar ben. Ik hoop jou ook te motiveren om je schuld te lijf te gaan.

Een schuld is een mentale last

Een schuld brengt een mentale last met zich mee. Zelf voel ik die benauwdheid in mijn lichaam en de zwaarte op mijn schouders. Beslissingen nemen die veel geld kosten stel ik uit en daarmee laat ik de schuld mijn leven beperken. Dit wil ik niet meer. Ik wil positief naar de toekomst kijken en daar hoort een schuld niet bij.

Die mentale last zo snel mogelijk verlichten

Ik heb geen zin om tegengehouden te worden door mijn schuld en daarom moet die mentale last z.s.m. worden verlicht. Alle ballen op het aflossen dus!

Taboe op het praten over je studieschuld

Ook wil ik het taboe doorbreken. Want zeg nou zelf, je schuld bespreken doe je niet op de kring-verjaardag van je tante. Maar wanneer bespreek je die dan wel? En met wie? En kunnen huidige studenten misschien worden behoed voor een grote studieschuld? En als DUO de voorlichting niet geeft, wie geeft die dan wel?

Wel ben ik zo’n miep die dan zegt ‘ja, maar aflossen moet ook leuk zijn hoor’. Want stel je voor dat ik mijn terrasje of avondje thuisbezorgd moet missen (speciaalbier liefhebber hier)!

Met kleine aanpassingen zoveel mogelijk geld bij elkaar schrapen

Daarom wil ik met veel kleine aanpassingen zoveel mogelijk geld bij elkaar schrapen om over te maken naar mijn grote vrienden in Groningen (lees: DUO). 

Nee zeggen betekent niet dat ik helemaal geen sociale afspraken meer ga hebben, maar wel dat deze anders ingericht worden. Niets mis met de 1,99 euro witte wijn van de budgetsupermarkt 😉

BoekenBoeken

6 reacties op ‘Waarom 50kstudieschuld?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s