Heb ik spijt van mijn lening bij DUO?

Hand steekt boven het water uit

Ik heb heel lang maximaal geleend bij DUO. Of ik daar spijt van heb? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Deze lening heeft het mogelijk gemaakt om een hbo-studie te volgen. Ik kreeg geen bijdrage van mijn ouders, dus ik ben blij dat ik het op deze manier kon oplossen. Ik heb dus geen spijt van mijn studieschuld. Lees hieronder waarom!

Lenen bij DUO noodzakelijk

De lening bij DUO heeft mij heel veel goeds gebracht, dus spijt heb ik zeker niet. Wel denk ik dat het uiteindelijke bedrag minder hoog had kunnen zijn. Gedeeltelijk was de lening noodzakelijk om in mijn levensonderhoud te voorzien. Met mijn bijbaantje verdiende ik +/- 500 euro per maand. Daarmee kon ik sowieso mijn studentenkamer en het collegegeld betalen.

Lekker leven van mijn lening

Maar dan zijn er nog al die andere kosten.. Een zorgverzekering, een telefoonabonnement, schoolboeken, boodschappen en af en toe eens nieuwe kleding had ik zeker nodig. Had ik daarvoor zoveel geld van DUO nodig? Nee, zeker niet. Maar ik wilde natuurlijk lekker (uit)eten, stappen, shoppen en op vakantie. Dus nee, ik heb er geen spijt van. De belevenissen van toen en de herinneringen aan mijn studententijd zijn mij veel waard.

Wat ik heb bereikt door mijn studieschuld

Vandaag de dag heb ik een super leuke baan als juridisch adviseur. Dit had ik niet kunnen bereiken zonder het aangaan van deze lening. Zou ik met een baan op mbo-niveau minder gelukkig zijn? Dat denk ik niet. Wel zou ik veel minder uitdaging hebben in mijn werk. Juist door deze uitdaging heb ik heel veel plezier in mijn werk. Ik ben blij dat ik dit niet hoef te missen! Spijt van mijn studieschuld heb ik dus niet, maar het bedrag had in totaal niet zó hoog hoeven zijn.

BoekenBoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s