Wil jij ook altijd maar meer?

Gekleurde parasols op het strand

Herken je dat, je wilt altijd meer en het is nooit goed genoeg? Het houdt nooit op. Het kan altijd groter, beter, duurder en mooier. Na een week ben je al gewend aan je nieuwe telefoon en is alles weer net zo ‘normaal’ als voorheen.

Hedonistische adaptatie

Dit fenomeen staat bekend als hedonistische adaptatie en betekent dat je vaak snel went aan veranderingen. Je moet blijven werken om een bepaald niveau van geluk te blijven voelen.

Keeping up with the Joneses

Het Engelse gezegde ‘keeping up with the Joneses’ is ook zo’n mooie uitdrukking. Kort gezegd betekent dit dat je altijd maar beter wil zijn en meer wilt hebben dan anderen. Je wilt de schijn ophouden dat jij net zo goed bent als die anderen. Alles om er maar bij te horen.

In mijn omgeving heeft iedereen ineens een groot huis gekocht en een mooie auto voor de deur staan. En de vrouwen zijn natuurlijk allemaal zwanger.

En ik? Ik ben een arme sloeber die haar studieschuld aan het afbetalen is.

Altijd maar meer willen

Vroeger wilde ik ook altijd ‘meer’. Ik wilde ook een groot huis en een mooie auto. Ik heb geen kinderwens dus de zwangere vrouwen benijd ik niet 😉

Door mezelf met anderen te vergelijken legde ik mezelf constant torenhoge standaarden op. Maar is het wonen in een groot huis en het rijden in een grote auto echt waar het leven om gaat??

Altijd maar beter willen

Dat alles altijd maar groter, beter, duurder en mooier moet gaat ten koste van je vrijheid en de spullen hebben je in zijn macht.

Mijn mindset

Inmiddels is mijn mindset 180 graden gedraaid. Ik voel me tevreden met het leven zoals het is. Ik ben tevreden met minder en ik ben gelukkiger dan ooit.

Het leven is goedkoper

Het leven is daardoor ook nog eens goedkoper. Met het geld wat ik overhoud los ik mijn schuld af en spaar ik (of geef ik uit aan speciaalbier en snacks op het terras!). Geld gaat mij over een aantal jaar zóveel mogelijkheden bieden. De mogelijkheid om te doen wat ik wil, samen met mijn verloofde.

Zonder studieschuld vrij om te doen wat ik wil

Zodra ik mijn studieschuld heb afgelost ben ik vrij om te doen wat ik wil met mijn geld . Misschien kopen we een villa of een tiny house, zonder studieschuld kan ik in ieder geval een hypotheek krijgen!

Of gaan we toch in een camper die wereldreis maken? Op Instagram vliegt de hashtag #vanlife je immers om de oren!

BoekenBoeken

Een reactie op “Wil jij ook altijd maar meer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s