Nog maar €49.650,- studieschuld!

Gekleurde ballonnen

Yesss, vandaag was het weer zover. Aan het einde van elke maand wordt het aflosbedrag van mijn studieschuld automatisch overgemaakt naar DUO. Mijn schuld is dus weer een (ieniemienie) beetje kleiner geworden! Feestje!

Verplicht maandbedrag door DUO afgeschreven

Eind januari 2019 werd de eerste keer het verplichte maandbedrag van 104,90 euro afgeschreven. Dat kleine bedrag voelde ik niet echt in mijn portemonnee. De noodzaak om meer af te lossen voelde ik toen helaas ook niet..

Verplichte aflosbedrag verhoogd

Ik zag mijn schuld langzaam kleiner worden. Dat smaakte toch wel naar meer! In september 2019 heb ik het maandelijkse aflosbedrag verhoogd naar 150 euro. Alle kleine beetjes helpen, toch?

Tot en met juni 2020 is het bij deze 150 euro per maand gebleven. Ik deed wel nog een extra aflossing van 11,71 euro om een mooi rond bedrag over te houden, haha! De teller stond toen op €49.850,- in plaats van €49.838,66.

50k studieschuld begonnen

Ik heb in anderhalf jaar tijd 2340 euro afgelost. Dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk.. Daarom is het nu tijd voor verandering! Ik ben 50kstudieschuld begonnen om mezelf en jou te motiveren om die (studie)schuld zo snel mogelijk af te lossen.

Er wordt deze maand voor het eerst 200 euro overgemaakt naar mijn vrienden in Groningen. En ja, dat is maar 50 euro meer dan vorige maand. Maar ik ben van mening dat elke euro er eentje is.

Voor komende maand heb ik het aflosbedrag alweer verhoogd, naar 250 euro.

Noodfonds bouwen

Ik wil ook nog verder bouwen aan een noodfonds, een ‘emergency fund’ of hoe je het ook wilt noemen.. Ik ga elke maand meer aflossen op mijn schuld en minder geld overmaken naar mijn spaarrekening.

€1000,- aflossen per maand

Het doel is om straks zoveel mogelijk per maand af te lossen. Ik streef ernaar om binnenkort 1000 euro per maand af te lossen! Doe je gezellig mee?

Om mijn progressie te volgen kun een kijkje nemen op mijn Instagram.

BoekenBoeken

2 reacties op ‘Nog maar €49.650,- studieschuld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s