Een studieschuld? Je bent niet de enige!

Draaimolen die rondjes draait.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hadden in totaal 1.413.700 mensen een studieschuld in 2019. In totaal dus 1,4 miljoen huidige en oud-studenten. Goed voor een totale schuld van €19,3 miljard. Dit komt neer op een gemiddelde van €14.00,- per persoon. En daar ben ik er eentje van, met een bovengemiddelde schuld van €52.200,91. Hallo, welkom op mijn persoonlijke blog! Lees verder om mijn weg naar een schuldenvrij leven te volgen.

Studieschuld vrij leven

Op dit blog deel ik vooral mijn persoonlijke weg naar een schuldenvrij leven. We weten allemaal dat theezakje twee keer gebruiken goed is om geld te besparen. Of dat je in de supermarkt door je knieën moet om de goedkoopste producten te vinden. Gaaaaap. Ik ga daarom zo weinig mogelijk lijstjes en opsommingen maken die je op andere bespaar blogs kunt vinden.

Psychische problemen?

Toch kon ik het niet laten om deze blogpost te beginnen met wat statistieken van de website van het CBS. Ik was een rondje aan het googelen en met zoektermen als ‘studieschuld’, ‘een grote studieschuld’ en ‘psychische problemen door studieschuld’ kreeg ik een schat aan informatie op mijn beeldscherm. Grappig genoeg stond steevast dezelfde DUO pagina ergens bovenaan. DUO vraagt of ik misschien minder of niets wilde aflossen. Nee DUO, dankje. Het tijdperk van struisvogelgedrag is voorbij. Het is nu tijd om actie te ondernemen. Lets kick some ass!!

Eerder schreef ik al dat mijn studieschuld voelt als een mentale last die op mijn schouders ligt. Ik voel de benauwdheid in mijn lichaam. Ik wil dit niet scharen onder psychische problemen, maar ik heb er dus zeker last van!

Tekst gaat verder onder afbeelding.

De enige met een grote schuld?

Op mijn sociale media komen de eerste gesprekken inmiddels op gang. Waar ik eerder dacht dat ik de enige ben met een grote studieschuld, ben ik er inmiddels wel achter dat daar niets van waar is. Maar ik snap ook wel dat niet iedereen z’n schuld aan de grote klok hangt. Ik vertel het wel nog maar eens, mijn startbedrag bedroeg meer dan €50.000,- , vijftigduizend euro ofwel 50k aan studielening.

€1000,- per maand aflossen

Mijn doel met dit blog is om zelf gemotiveerd te blijven en vooral ook jóú te motiveren. Ik ga voor een aflosbedrag van €1000,- per maand. En jij? Heb jij ook een schuld? En wat los je per maand af?

Geloof mij als ik zeg dat met het hardop uitspreken van je schuld een last van je schouders valt. Probeer het maar eens!

Ik ben ook te vinden op Instagram, ik vind het gezellig als je mij daar komt volgen. Stuur me gerust een DM!

BoekenBoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s