Het gezicht achter 50kstudieschuld

Zwembad met blauw water

Ik stel mezelf graag uitgebreid aan jullie voor. Nieuwsgierig naar wie ik ben en waarom ik zo snel mogelijk die 50k studieschuld wil aflossen? Lees maar mee!

Makkelijk Lenen bij DUO

Eerder vertelde ik al dat mijn schuld niet uit de lucht kwam vallen. Ik ging op mijn achttiende samenwonen, stond financieel op eigen benen en betaalde dus al mijn rekeningen zelf. Van een financieel overzicht had ik nog nooit gehoord. Lenen bij DUO was met één druk op de knop geregeld, dus gaf ik nog een extra rondje in de kroeg. Hiermee wil ik trouwens niet zeggen dat DUO de schuld is van mijn schuld (ha!). Ik was gewoon een beetje dom.

Ervaringen en mooie herinneringen in overvloed. Toen ik niet meer samenwoonde met mijn toenmalige vriend sloot ik veel nieuwe vriendschappen. De rondjes in de kroeg werden er dus niet minder op.

Mijn diploma gehaald

Met Jurrit, inmiddels mijn verloofde, verhuisde ik naar Arnhem en we lieten het Groningse studentenleven achter ons. Ik haalde uiteindelijk toch nog mijn diploma en ging als jurist aan het werk. Eerst voor de Rijksoverheid op detacheringsbasis en inmiddels werk ik alweer bijna 3 jaar als juridisch adviseur in gemeenteland.

BoekenBoeken

Samenwonen

Samenwonen doe ik dus samen met Jurrit en onze kat Jeltsje in een (particuliere) huurwoning. Sinds december 2019 zijn we verloofd en gaan we dus misschien ooit trouwen.. Niet trouwen zou wel goedkoper zijn trouwens, DUO ziet ons dan namelijk niet als partners en het inkomen van Jurrit wordt in dat geval niet meegenomen bij de berekening van de draagkracht.

Na aflossen studieschuld vrij om te doen wat ik wil

Maar nog 15 jaar wachten om te kunnen trouwen is niet zo’n leuk idee. Zodra ik mijn schuld heb afgelost ben ik vrij om te doen wat ik wil. Trouwen, een huis kopen, of rondreizen in een camper; maar van de maandelijkse aflossing ben ik dan in ieder geval verlost.

Waar ik graag geld aan uitgeef?

Waar ik liever geen geld aan wil uitgeven?

  • een auto (Jurrit heeft een zakelijke leaseauto);
  • dure dingen voor in huis;
  • trend items als het gaat om kleding;
  • A-merk producten in de supermarkt.

EuroClix, thuis geld verdienen!

Hoe ben ik aan mijn studieschuld gekomen?

Gewoon inloggen bij DUO, ‘maximaal lenen’ aanvinken, akkoord geven en afsluiten. Tja, zo simpel was het en ik had niet de hersencellen om uit te rekenen wat dit mij uiteindelijk zou gaan kosten. Spijt heb ik er zeker niet van, daarvoor zijn mijn herinneringen aan mijn studententijd mij veel te dierbaar.

Hoe ga ik €1000,- per maand aflossen?

Heel veel minder geld uitgeven denk ik? Iets anders kan ik niet bedenken. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. Wij geven iets meer dan de helft van onze maandelijkse inkomsten uit aan de noodzakelijke vaste lasten, dus blijft er geld over om af te lossen. Ik moet wel zeggen dat het enorm meehelpt dat ik samenwoon. Veel vaste lasten worden gesplitst, waardoor er meer geld overblijft. Daarnaast krijg ik door mijn blog en Instagram voldoende motivatie om het aflossen vol te houden.

Waarom ga ik mijn studieschuld versneld aflossen?

Ik kan ervoor kiezen om nog vele jaren het minimale bedrag aan DUO af te lossen. In de tussentijd kan ik niet trouwen en geen huis kopen. Ik word belemmerd in mijn toekomst. Een studieschuld brengt een mentale last met zich mee. Zelf voel ik die benauwdheid en zwaarte op mijn schouders. Beslissingen nemen die veel geld kosten stel ik uit en daarmee laat ik de schuld mijn leven beperken. Dit wil ik niet meer.

Wil je meer over mij weten? Volg me dan op Instagram!

Deze blog bevat bevat affiliate links. Bedankt voor je support!

Boeken

KokenKoken

2 reacties op ‘Het gezicht achter 50kstudieschuld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s