Mijn studieschuld is weer minder geworden!

Woohoo, ik heb weer een stukje van mijn studieschuld afgelost! Weten hoeveel ik heb afgelost en hoe ik dat heb gedaan? Lees dan maar mee!

Afgelopen donderdag 20 augustus werd mijn salaris gestort. Een dag later, op vrijdag 21 augustus werd ook Jurrit zijn loon gestort. Zoals ik eerder in het blog ‘uitkijken naar het einde van de maand‘ al schreef loopt onze financiële maand van de 20e tot de 20e. Nu onze salarissen zijn gestort voel ik me eventjes heel rijk, haha!

Potjessysteem

Zodra onze salarissen binnen zijn verdeel ik het geld over verschillende potjes:

  • €700,- voor op onze pin rekening. Hiervan betalen we boodschappen, uitjes, terrasjes, uit eten, online bestellingen e.d. van deze rekening pinnen we alles gedurende de maand;
  • Op onze ‘vastelastenrekening’ staat het bedrag dat we die maand aan vaste lasten moeten betalen. Dit bedrag is inclusief het vaste bedrag voor op onze beleggingsrekening en een verplichte maandelijkse aflossing van mijn studieschuld aan DUO;
  • Een vast bedrag gaat naar 1) onze spaarrekening bij onze eigen bank en 2) onze spaarrekening bij een andere bank;
  • Wat er overblijft maak ik extra over naar DUO. Dit is minimaal €500,- elke maand.

Meer over onze variabele- en vaste lasten lees je in de blog ‘wants vs. needs‘. Daarnaast kun je in ‘stop met onnodig geld uitgeven‘ meer lezen over mijn potjessysteem en het stoppen van het doen van onnodige uitgaven.

Aflossen via iDeal

Na verdelen van ons geld in de digitale potjes heb ik via iDeal €500,- naar DUO overgemaakt. Meestal duurt het een aantal dagen voordat het overgemaakte bedrag van mijn studieschuld wordt afgetrokken, maar nu kreeg ik de volgende dag al, op een zaterdag, een e-mail dat mijn extra aflossing is verwerkt!

Automatisch aflossen

De €500,- handmatige aflossing is niet het enige bedrag dat deze maand richting mijn vrienden in Groningen gaat. In de laatste week van de maand schrijft DUO namelijk via automatische incasso mijn verplichte maandelijkse aflossing van €250,- af. DUO heeft deze inmiddels al geincasseerd. Mijn studieschuld is dus weer lager geworden!

Ik logde even in op de webstie van DUO en zag dat mijn inkomen over 2019 al is opgevraagd bij de Belastingdienst. Ik ga ervan uit dat mijn verplichte maandbedrag vanaf januari 2021 weer iets zal stijgen. Je verplichte maandelijkse aflossing wordt namelijk berekend over je jaarsalaris van 2 jaar geleden. Ik ben in 2019 meer gaan verdienen ten opzichte van 2018, dus kan ik nu al een beetje rekening houden met een stijging van mijn verplichte maandelijkse aflossing.

totaal €750,- afgelost deze maand

Eind augustus heb ik dus in totaal voor €750,- aan aflossingen op mijn studieschuld gedaan. Ik ga de maand september in met een studieschuld van €48.750,-. De 48 is in beeld! Woohoo!

Doel om €1000,- af te lossen deze maand

Omdat ik het doel heb gesteld op minimaal €1000,- aan studieschuld af te lossen per maand, moet ik dus nog €250,- zien te verdienen of te besparen. Dat geld moet ik dus ergens vandaan zien te toveren.. Op m’n bankrekening heb ik het niet meer staan, want we kochten namelijk een airfryer! Daar blogde ik woensdag al over in ‘wat is mijn plan voor het aflossen van mijn studieschuld?‘.

Daarom heb ik wat spulletjes online gezet om te verkopen. Daarvan heb ik de eerste €60,- al binnen. Ook heb ik mijn eerste commissie van het partnerprogramma van bol.com verdiend! Met het totaalbedrag hoop ik vóór eind september de €250,- over kunnen maken naar DUO.

KlussenKlussen

Wil je mij helpen om extra studieschuld af te lossen? Doe dan je volgende bol.com bestelling via mijn affiliate link. Kost jou niets en ik krijg daarmee een klein percentage vergoeding over aankopen die op bol.com. Wil je mij supporten? Klik dan hier om naar bol.com te gaan (opent in nieuw venster). Of klik op één van de banners die je op mijn website ziet. Alvast bedankt! 😀

Support via Instagram

Op mijn Instagram krijg ik veel lieve reacties en DM’s over mijn handmatige aflossing op mijn studieschuld. Ik moet eerlijk zeggen dat dit méga motiverend werkt. Het is fijn om met gelijkgestemden te kletsen over aflossingen en het dalen van onze (studie)schulden. Door deze leuke gesprekken merk ik dat ik steeds gemotiveerder raak, ik wil mijn schuld steeds sneller zien dalen. Het aflossen werkt verslavend!

Mentale last wordt minder

Door het -extra- aflossen en het praten over mijn studieschuld ontstaat er ruimte in mijn hoofd. De zware mentale last van mijn studieschuld voelt steeds minder zwaar. Het geeft een goed gevoel om niet tot het jaar 2034 +€300,- per maand aan DUO te moeten betalen, maar vanaf eind 2024 ben ik gewoon verlost van mijn studieschuld. Hoe chill is dat?

Kom je ook meekletsen op mijn Instagram?

Lees ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s