Onze maandelijkse inkomsten en uitgaven

Vandaag geef ik een kijkje in onze persoonlijke financiën. Hoeveel salaris ontvangen wij en waar geven wij dat geld aan uit? Nieuwsgierig? Lees dan maar mee!

Een aantal oplettende lezers hadden het al opgemerkt, maar ik stond twee weken terug in de rubriek ‘De portemonnee van…’ op de website van Zuinigeman! Op dat blog schrijft Zuinigeman zijn verhaal en deelt tips over onder andere financiële onafhankelijkheid, bezuinigen, besparen en eenvoudig leven.

Een van de rubrieken op Zuinigeman.nl is ‘De portemonnee van… ‘ waar elke week een andere gast een inkijkje geeft in zijn/haar financiën. Eind augustus was het aan ons om onze financiën op tafel te leggen.

In ‘de portemonnee van Aline en Jurrit‘ lees je over onze persoonlijke financiën. Hoeveel geld komt er elke maand bij ons binnen en hoeveel geld geven wij maandelijks uit? Ik zal voor de volledigheid hieronder het rijtje herhalen, maar wil je meer lezen dan raad ik je aan om vooral naar de blog van Zuinigeman te gaan!

Onze inkomsten

Jurrit en ik werken beide in loondienst en ontvangen salaris. Recht op toeslagen hebben wij niet. Onze werkgevers vergoeden onze reiskosten zakelijk en privé (auto + ov). Wij hebben elk een zakelijke telefoon en laptop van onze werkgevers. Naast ons vakantiegeld krijgen we ook nog een 13e maand/winstdeling.

Samen verdienen wij €4200,- netto per maand. Dit is exclusief vakantiegeld/13e maand/winstdeling e.d.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

onze uitgaven per maand

Huur€ 768,00
Internet€ 30,00
Gas / Water / Licht€ 120,00
Gemeente- en waterschapsbelasting€ 26,00
Zorgverzekering€ 220,00
Sim only abonnementen€ 33,00
Verzekeringen (inboedel en aansprakelijkheid)€ 28,00
Overige abonnementen
(Spotify, Cineville, Wakuli, Adobe pakket, hosting websites, bankkosten)
€ 135,00
Familieweekend€ 8,35
Vaste aflossing DUO€ 250,00
Vast sparen andere bank€ 100,00
Vast sparen eigen bank€ 100,00
Beleggen€ 100,00
Boodschappen, uitjes, cadeautjes etc. (van onze ‘boodschappenrekening‘)€700,00
Totaal€ 2.618,35

Nieuwe kleding, weekendjes weg en vakantie budgetteer ik niet. Deze betalen we van onze spaarrekening.

Zoals je hierboven kunt zien sparen we bij onze eigen bank en bij een andere bank. We kopen kleding en betalen vakanties van de spaarekening bij onze eigen bank. Die spaarrekening bevat ook ons noodfonds. Mocht de wasmachine kapot gaan of er een andere grote aankoop gedaan moeten worden is dit de spaarrekening die we aanspreken. Daarnaast sparen we nog bij een andere bank. Het geld op die spaarrekening is voor grotere toekomstige uitgaven.

overige uitgaven

Momenteel hebben we 3 grote tijdelijke kostenposten. Jurrit zijn thuisstudie betalen we in december voor de laatste keer. Dan komt er maandelijks €450,- vrij om iets anders mee te doen. We gaan dat geld sparen en een gedeelte beleggen. Zodra de kosten voor orthodontie wegvallen zal ook dat geld worden gebruikt om mee te beleggen en te sparen voor toekomstige (grote) uitgaven.

Extra aflossingen DUO Aline€ 750,00
Thuisstudie Jurrit / orthodontie Jurrit€ 850,00
Totaal€ 1.600,00

En dan is het geld op!

EuroClix, thuis geld verdienen!

Ik merk dat het een doorlopend proces is van minder uitgeven en goed blijven opletten waar ons geld elke maand aan wordt uitgegeven. De keuzes die we op dit moment hebben gemaakt om ons geld aan uit te geven zullen er in 2021 vast weer een stuk anders uit zien. Ik zal tegen die tijd een update geven!

Zoals ik hierboven al aangaf budgetteer ik niet voor bijvoorbeeld kleding, weekendjes weg of vakanties. Deze uitgaven worden betaald van ons spaargeld. Ik zie het nut van budgetteren voor deze kostenposten niet in, maar ik krijg regelmatig de opmerking dat ik daarvoor juist wel moet reserveren. Misschien daar toch maar eens over nadenken?

Reserveer jij maandelijks geld voor grotere uitgaven? Of heb jij ook één (spaar)rekening waar deze kosten van worden betaald? Of heb je zelf een geweldig systeem bedacht hiervoor? Laat het mij hieronder weten!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s