10 manieren om het leven makkelijker te maken

Ik hou van rust, regelmaat en overzicht. Plannen doe ik daarom maar al te graag, zodat ik niet voor onverwachte verrassingen kom te staan. Doordat ik gestructureerd te werk ga hou ik tijd over voor leuke dingen. Weten hoe ik dit doe? Lees maar mee!

weet waar je geld blijft

Het is een terugkerend thema op mijn blog en ik zeg het nu ook maar weer eens: zorg dat je weet waar je geld blijft. Hoe? Door met potjes te werken! Het is zonde om je geld je portemonnee uit te zien vliegen en zelf verdwaasd achter te blijven. In het kort komt het werken met potjes neer op het volgende:

  • breng in kaart waar je je geld aan uitgeeft;
  • bedenk of je wel zoveel geld daaraan wil uitgeven;
  • vraag jezelf af hoeveel geld je dan wél wil uitgeven hieraan;
  • vul je (digitale) potjes per onderwerp. En op = op!

Meer lezen? In mijn blog ‘hoe kan het dat je nog steeds teveel geld uitgeeft‘ ga ik er dieper op in.

zorg voor een noodpotje met geld

Er is niets vervelender dan een onverwachte rekening. Het wordt nog veel vervelender als je niet ergens een potje voor deze onvoorziene rekening hebt staan. Vergeet je elk jaar wanneer de gemeentelijke belastingen worden geïnd? Valt er ineens zo’n rekening op de mat en heb je er geen potje voor? Betaal deze rekening dan uit je noodpotje en zorg dat je voor volgend jaar wel een potje hiervoor aanmaakt.

wees geen pleaser

Een pleaser is iemand die veel bezig is met het anderen naar de zin maken.

Ben jij iemand die geen nee durft te zeggen? Ben je iemand die alles wil uitleggen? Zeg je ‘sorry’ voor alles? Grote kans dat jij een pleaser bent!

Stop met het stellen van de belangen van iemand anders boven de belangen van jezelf. Erken dat je je gevoel van eigenwaarde laat afhangen door de acceptatie en goedkeuring van iemand anders, dat is al een begin. Stapje verder? Leer dan vaker nee te zeggen!

zeg vaker nee

Ik schreef er al eens een blog over: klik om ‘leer om vaker nee te zeggen‘ te lezen. In dat blog beschrijf ik dat ik het iedereen gemakkelijk en naar de zin maken (ik was een pleaser!) en waarom ik dat nu niet meer doe. Ik zeg nee tegen Whatsapp en zeg ja tegen de dingen die mij echt gelukkig maken in plaats van ja te zeggen tegen de dingen die er van mij worden verwacht.

verdien een zakcentje met Euroclix

Ik was er van overtuigd dat makkelijk geld verdienen niet bestaat. Stiekem ben ik daar inmiddels een beetje van teruggekomen.. Een maand geleden meldde ik mij namelijk aan bij Euroclix, een platform waar je op verschillende manieren zogeheten Clix verdient.

Een manier om Clix te sparen is om je aankopen bij je favoriete webshop via Euroclix te doen. Toen ik bijvoorbeeld een tijdje terug kattenvoer kocht ging ik eerst naar de website van Euroclix om daar te klikken op de webshop waar bij ik wilde bestellen. Ik werd doorgelinkt naar de betreffende webshop en rondde mijn aankoop af. Een paar dagen later stonden de Clix bijgeschreven op mijn account! Omdat ik tijdens deze pandemie redelijk veel van mijn aankopen online bestel tikt het lekker aan.

Ook proberen? klik hier om je aan te melden bij Euroclix!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

doe aan maaltijdplanning

Niets zo stressvol om tegen 17.00 uur nog te moeten bedenken wat je die avond gaat eten. Door je maaltijden te plannen kun je één keer boodschappen doen en trek je ’s avonds zo de benodigde ingrediënten uit je koelkast. Voordat ik boodschappen ga doen kijk ik welke ingrediënten ik nog in mijn kast heb liggen en welke ingrediënten ik nog moet kopen om een bepaalde maaltijd te maken. Zijn er deze week paprika’s en een blikje mais overgebleven? Dan koop ik sla, wraps, komkommer en plan ik een avondje Mexicaanse wraps in. Easy as that!

trek je niet zoveel aan van anderen

Altijd maar willen wat een ander ook heeft. Keeping up with the Joneses, ik schreef er in ‘wil jij ook altijd maar meer‘ al over. Stop om jezelf te vergelijken met anderen! Het is niet nodig om een nieuwe auto te kopen als de buurvrouw een nieuwe auto heeft gekocht. Wees eens tevreden met wat je hebt en geniet.

Het leven is daardoor ook nog eens goedkoper. Met het geld wat ik overhoud los ik mijn schuld af, spaar en beleg ik (of geef ik uit aan speciaalbier en snacks op het terras!). Geld gaat mij over een aantal jaar zóveel mogelijkheden bieden. De mogelijkheid om te doen wat ik wil, samen met Jurrit.

Leg s’avonds je schone kleren klaar

Ik ben geen ochtendmens en schiet daardoor nog te vaak in kleding die eigenlijk linea recta de wasmand in moet. Gelukkig werk ik de hele week thuis, haha! Maar serieus, als ik naar kantoor moet en om 05.30 uur naast m’n bed sta heb ik echt geen puf om een representatieve outfit bij elkaar te zoeken. Om te voorkomen dat ik op kantoor aankom met een afzichtelijke combinatie leg ik de avond van tevoren mijn schone kleding klaar.

heb minder spullen

Als je minder spullen hebt hoef je minder keuzes te maken. Hoef je minder keuzes te maken dan hou je dus meer tijd over. Tijd om dingen te doen die er écht toe doen. Wil je in de ochtend een kwartier besteden aan het uitzoeken van een jas of kies je ervoor om een kwartier langer te ontbijten en rustig wakker te worden? Volgens mij is die keuze niet zo moeilijk..

doe aan ‘clean as you go’

Heb jij ook het gevoel dat je je huis nooit schoon en opgeruimd krijgt? Volg dan het clean as you go principe! Hang je jas aan de kapstok, zet je schoenen in de hal, gebruikte borden kunnen meteen in de vaatwasser, vieze kleding in de wasmand (tenzij je mijn voorgaande tip niet hebt opgevolgd en nog in je vieze kloffie loopt), curryfles meteen weer in de koelkast en ruim tijdens het koken alvast het aanrecht een beetje op. Zo makkelijk kan het zijn!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lees ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s