Makkelijke manieren om geld te besparen

Volgens enkele Instagrammers doe ik best extreme dingen om geld te besparen. Zelf heb ik er weinig moeite mee om het randje van het (dis)comfort op te zoeken. Dus ja, bij ons thuis is het momenteel iets minder warm dan in een gemiddeld huis. Weten wat ik zoal meer doe om geld te besparen? En hoe warm het bij ons in huis was? Lees maar mee..

Neem geen auto

Jurrit en ik hebben lange tijd geen auto gehad. Sinds wij vanuit onze studentenstad zijn gaan samenwonen, in augustus 2014, reizen we met het OV. We woonden altijd midden in de stad, met alles op OV-, fiets- of loopafstand. Parkeren voor de deur kon alleen maar betaald.

Een auto heb ik bijna nooit gemist. Door geen auto te hebben bespaarden we mega veel aan benzine, onderhoud en parkeerkosten. Ik vind het hebben van een auto echt duur. In aanschaf valt het misschien mee, maar met de maandelijkse kosten wordt het al snel een dure aangelegenheid.

Sinds juli dit jaar heeft Jurrit een zakelijke leaseauto waar we ook privé mee kunnen rijden, wat echt als een enorme luxe voelt! Het is jammer dat we er door de huidige pandemie niet veel gebruik van kunnen maken.. Hadden we deze leaseauto niet? Dan reisden we waarschijnlijk nog steeds met het OV!

Word een minimalist

Een minimalist heeft minder spullen en focust zich op het essentiële. Dus geen 5 mwoah-spijkerbroeken, maar één kwalitatief en goed zittende spijkerbroek. Ik durf mezelf wel een minimalist te noemen. Doordat ik minimalistisch leef koop ik minder spullen. Minder spullen = meer geld overhouden. Zelfs al zijn de spullen die ik koop iets duurder, onder aan de streep ben ik nog steeds goedkoper uit. Bijvoorbeeld met spullen die ik voor langere tijd kan herbruiken, waar ik al eens een blog over schreef.

Plan je maaltijden

Vaak wordt het plannen van maaltijden als het saaiste klusje ooit gezien (ok, afgezien van strijken). Maar geloof mij, door het plannen van je maaltijden kom je nooit voor verrassingen te staan. Je weet namelijk al precies wat je gaat eten. Je ervaart meer rust doordat je niet om 17.00 uur nog hoeft te beslissen wat je gaat eten. Het voorkomt daarnaast dat je vele tripjes naar de supermarkt moet maken. Ik zou zeggen probeer het eens een weekje uit!

wacht 30 dagen om iets te kopen

Door 30 dagen te wachten voordat je een aankoop doet, geef je jezelf de tijd om rustig na te denken of datgene wat je wilt kopen wel écht een goede aankoop zal zijn. Heb je het product echt nodig en/of ben je er na 30 dagen nog steeds van overtuigd dat het een goede aankoop zal zijn? Doen! Koop het! Wedden dat je in 9 van de 10 gevallen na een uur al bent vergeten dat je iets wilde kopen?

En toch iets gekocht? Ga na zo’n aankoop eens nadenken: was dit het geld waard?

maak schoon met azijn

Ik schreef het al in mijn blog ‘10 dingen waar ik geen geld meer aan uitgeef‘, maak schoon met azijn! Dit is echt een mega goede vervanger voor alle chemische allesreinigers die naar niks (chemische bloemen) ruiken.

Met 1 deel azijn en 1 deel water maak je je eigen schoonmaakmiddel. Ik gebruik het echt overal voor. Het ontsmet, geeft een glanzend effect en verdrijft vieze geurtjes. Let op: azijn lost kalk op. Dat wil je wél voor je glazen douchedeur, maar niet voor oppervlaktes die van nature kalk bevatten zoals marmer of ander natuursteen.

zet de verwarming lager

Ik deelde van de week op mijn Instagram een foto van de thermostaat die in onze woonkamer hangt. De temperatuur was 16,5 graden. Een aantal van mijn volgers vonden het erg extreem om zo’n koude woonkamer te hebben. En ja, misschien is het bij ons in huis kouder dan het bij een gemiddeld gezin is. Maar waarom het dan meteen ‘extreem’ wordt genoemd snap ik niet helemaal.. Ieder zijn ding zou ik zeggen! Enne, volg me vooral op Instagram om meer van dit soort ‘extreme’ dingen te zien 😉

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Bol.com Algemeen

2 reacties op ‘Makkelijke manieren om geld te besparen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s