Nog maar €46.800,- studieschuld!

Ik dacht altijd dat ‘the boring middle’ ergens halverwege zou liggen. Nou, niets is minder waar. Ik heb nog maar €5400,91 studieschuld in totaal afgelost en ik vind het al saai worden. Benieuwd naar hoe het verder gaat met het aflossen? Lees dan verder!

The boring middle

Ja, saai. Dat is het. Mijn inkomen is de laatste maanden iets gestegen en mijn uitgaven zijn de laatste maanden iets gedaald. Mede dankzij Covid geef ik minder geld uit buiten de deur en daarnaast heb ik een aantal abonnementen opgezegd. Het lijstje in mijn blog ‘onze maandelijkse inkomsten en uitgaven‘ klopt dus niet meer helemaal.. Maar voor de rest? Voor de rest is het saai. Ik weet welk geldbedrag er maandelijks binnenkomt en hoeveel we maandelijks uitgeven. Elke maand spaar en beleg ik hetzelfde bedrag, dat is dus ook saai. Gaap..

Oké, iets positiever? Het gaat LEKKER! Whoppa! Gemiddeld los ik €1000,- per maand af! Ik mag trots zijn op mezelf! 🙂

Aflossen gaat als een speer

In één van mijn eerste posts, op 27 juli 2020, schreef ik dat ik ‘nog maar €49.650,- studieschuld‘ had. Net daarvoor ben ik 50kstudieschuld gestart met een openstaande schuld van €49.850,-. Het is nog maar drie maanden terug, maar het voelt al veel langer geleden!

En nu heb ik nog maar €46.800,- studieschuld :dancingbanana:

Voel ik mij anders? Ja, ik voel mij sterk! Ik kan dit! Doel voor eind december staat op €44.000,- aan openstaande studieschuld. Dit betekent dat ik in 2 maanden nog €2800,- ga aflossen, mede dankzij mijn eindejaarsuitkering.

Oh trouwens, ik heb mijn eerste geld verdiend met mijn blog. Iets van €12,- Woohoo! Haha, dit bedrag ga ik natuurlijk ook nog aflossen op mijn studieschuld. Wil je mij ook helpen met het extra aflossen? Klik dan op de bol.com linkjes of reclames op mijn blog als je daar iets bestelt, dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor (het kost jou niets!).

Daarnaast heb ik bijna mijn eerste €25,- gespaard bij Euroclix. Ik vul daar onder andere online enquetes in en koop mijn spullen via Euroclix in ruil voor punten. Wil je ook sparen voor extra geld? Klik dan hier.

Plan voor komende jaren

Als alles gaat zoals het nu gaat, begin ik 2021 met een schuld van €44.000,-

Wil ik eind 2023 klaar zijn? Dan moet ik per maand €1222,22 aflossen. OEF! Ik ben ZO benieuwd of het gaat lukken. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen. GAAAAAAN. Ik kan dit!

Volg je mijn aflosverhaal ook via Instagram/50kstudieschuld?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties op ‘Nog maar €46.800,- studieschuld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s